zaterdag 23 november 2013

Even iets anders...een tekening!

Een paar maanden terug heb ik eens een poging gedaan om mijn 'oude' hobby eens te beoefenen. Vroeger tekende en schilderde ik heel veel. Allerlei voorwerpen, dieren en portretfoto's probeerde ik na te tekenen. Nu had ik heel simpel alleen een papiertje en een grijs potlood ter beschikking. Ik ging op internet op zoek naar een leuke afbeelding en ik kwam terecht bij een beeldje wat me op dat moment erg aansprak. Zie hier voor het beeldje wat ik nagetekend heb. Het beeldje is overigens ook te koop.

Hart met roos

Dit hangertje van een hartje met bloem heb ik een paar weken geleden gemaakt. Het is heel makkelijk en snel klaar, leuk als je even wat tijd over hebt. Ik kwam het tegen op Pinterest. Ik heb het gehaakt met een haaknaald 3,5 en garen voor deze dikte.


Klik hier voor het patroon van het hart en klik hier voor het patroon van de roos met blaadjes. Het patroon van de roos met rozenblaadjes is voorzien van foto's, want het een stuk makkelijker maakt om te haken! De roos is in verschillende maten te haken.
Je kan uiteraard het hart ook zonder hangertje en zonder bloem maken. De bloem kan je ook aan allerlei andere projecten koppelen. Het is bijvoorbeeld leuk op een muts of een tas.

Vestje/jasje dreumes

Vorig jaar heb ik een vestje van Scheepjeswol in maat 92 gehaakt voor mijn zoon. Het patroon is van DROPS DESIGN. Klik hier voor het gratis patroon. Ik vond hem zo leuk dat ik bij de Wibra een fleecesjaal heb gekocht en hem daarmee heb gevoerd. Hij kan hem nu ook aan als jas. Op de markt heb ik een paar houtje-touwtje knopen gekocht en er onlangs op genaaid. Ook heb ik er een rits in gezet.